Paleo termékek rendelése

A paleolit diéta és az ekcéma

A paleolit diéta a természetes élelmiszereket helyezi előtérbe és mellőz minden feldolgozott terméket, a cukrot, a tejtermékeket és a hüvelyeseket is. Más szóval a paleolit diéta követője úgy táplálkozik, mint egy ősember, a húsra, a zöldségekre, a gyümölcsökre és az egészséges olajokra összpontosít. Az ekcéma egy olyan bőrbetegség, amit gyakran az egyes élelmiszerek fogyasztása is súlyosbít. Mivel a paleolit étrendben jórészt korlátozva vannak az allergén élelmiszerek, ezért ez az étrend segíthet csökkenteni az ekcémát a legtöbb ember esetében.

Paleolit diéta és az ekcéma

 

Az ekcéma és az allergiák


Az ekcéma sokkal gyakrabban fordul elő azoknál az embereknél, akik élelmiszer-allergiában szenvednek. A Mayo Clinic szerint a nyolc legfontosabb élelmiszer-allergénnek a tej, a tojás, a földimogyoró, a diófélék, a búza, a hal, a tenger gyümölcsei és a szója számít. A top nyolcból négy, a tej, a búza, a szója, a mogyoró, nem képezi részét a paleolit étrendnek. A paleolit étrendben ráadásul minden feldolgozott élelmiszer is ki van iktatva, a színezékek, tartósítószerek és adalékanyagok, amik szintén lehetséges allergének lehetnének.

Lisztérzékenység


A paleolit diéta mindenféle gabonát kiiktat az étrendből, még a teljes kiőrlésűeket is. A búza, az árpa, a rozs sok esetben allergiát vált ki, mivel glutént tartalmaznak. Akik nem tudják rendesen megemészteni a glutént, azokat liszt érzékenyeknek nevezzük, a betegség neve pedig a coeliákia. A lisztérzékeny embereknél fokozottan nagy esélye van az ekcéma kialakulásának. Náluk általában dermatitis herpetiformis formájában jelentkezik, vagyis a bőrön viszkető, hólyagos kiütések jelennek meg. Viszont a búza és más gabonafélék elhagyásával az ekcéma is el fog múlni.

 Az allergia


A paleo étrenddel megszüntethetőek az ekcémás tünetek, de érdemes kideríteni azt, hogy a szervezet melyik allergénekre reagál ily módon, hogy azt is kiiktassuk a szervezetből.

A paleolit étrend bizonyítottan csökkenti az ekcéma megjelenését.

 

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!